Klik me once please! :)

Followers

Friday, 11 January 2013

Need help from all B2B,ex-B2B & etc! Seriously!

Lamanya tak update new entry. Ermm.. sebenarnya, saya tengah dalam dilema. Dilema yang sangat2 dasyat. Perlukan pertolongan dan pendapat dari semua orang kat luar sana.hmmmm

Dilema 1
Bila sepatutnya kita start prepare things untuk wedding?
wedding saya InsyaAllah on September 2013. sy ada buat few blogwalking. Ada yg dh start awal setahun, ada yang awal 6 bulan, ada jugak yang lagi sebulan baru prepare.. Wedding side sy memang saya FULLY DIY except for food,xmampu la msk sniri kan... so, bila yg paling sesuai sy start prepare? :(

Dilema 2
Apa yang patut saya prepare dulu?
doorgift? book MUA? photog? buat baju? hunt for hantaran? katering? eh,mana stu patut mula dulu nih..siyes semak fikir..tolongla saya.. :(

Dilema 3
Nikah hari sama ke lain2 lg senang?
kami dua2 pon asal Penang. jarak rumah lebih kurang 15-20minit kalau xjem.. so,rsnya mana yang sesuai? nikah hari lain ke hari yg sama ja? kalo nikah ari sama, pagi nikah, tengah hari kenduri.. mn rombongan pgntin nk tgu pulak,xkn blk umah,then dtg blk..memmag jarak dekat, tapi macam satu beban pulak nk patah2 balik..tulunnnnnnnnnnnnnn :(


*sy ajak tunang sama2 start hunting brg2 kawen, tp dea kt awal sgt nk start. STRESS tau x?hurmmmm
awal ke lambat eh? Ada lg 9 bulan before my wedding.. tolong la saya.. NEED OPINION :(((

boleh bagi pandangan kt email sy jugak, joyahlovemeon@gmail.com ATAU sos_2tocyco@yahoo.com

Thanks in advance utk semua..sudi2 la bg pendapat kat sy.. :(((((


7 comments:

  1. hye dear :) Jangan la stress k....juz relax taw :)
    Untuk pendapat ika & apa yg ika dah lalui.Better start awai2 k dear,beli apa2 yg ptt ckit2,sbb xsemua benda yg kita nak boleh jumpa mcm 2 ja.so better wat sikit2 dr last minit kelam kabut!& believe me dear...masa kejap je berlalu taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. breath in..breath out..fuhh... peluh2 Dilla pk suma ni Eika..untung Eika da lepas..:) Eika ada buat checklist tak apa yg patut settle dulu suma? Mind share dgn Dilla..hee :D

      Delete
  2. skrg pun dh ujung bulan....
    september tu xlama mana pun dear.. cm kata eika, better start awal.. there's A LOT of things to do..
    surveying, choosing, wondering, getting the ideas.. mcm2 lagi lah.. belum tambah bila penyakit "M" tu dtg
    plus nak DIY all the things, it will consume a lot of time..
    tmbh pulak kalau kerja, weekdays dh mmg penat,
    ada weekends je nak settle hal2 kawen, cuba kira berapa weekends je yg ada nak smpi bulan 9 tu..

    plus, bab booking2 ni, cth : bridal, photoG, videoG etc
    mmg kena buat awal, if x, semuanya fully booked!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Diyana.. thnx for the comment.. skrg bru la rs confident nk prepare..heee... :)

      Delete
  3. Hye Dilla..
    Ayeen dulu pun da start buat preparation 9 bulan sebelum.. yang bestnya bila buat awal2 ni, kita tak akan kelam kabut sebab kebanyakkan benda dah pun siap.. lg2 kalau kita suka DIY kan..macam cik ayeen suka DIY juga.. So skrg tinggal lagi sebulan sebelum kahwin ayeen boleh lagi relax2 sbb kebanyakkan nya dah siap..sekarang blh fikir untuk memanjakan diri plak dengan g spa or saloon.. xnak stress2 okai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayeen prepare awal2 tu ap ye? mksud dila mn dulu,mn kemudian? byk sgt dlm list xtau mn 1st, mn last... :(

      Delete
  4. Dilla macam ayeen,ayeen buat kat dewan so mmg ayen dah cari dewan awal2.. 9 bulan sblm.. lepastu ayeen survey2 butik pengantin dan katering.. phorographer semua ayeen survey.. time ni dilla kene survey2 dulu, banyakkan pegi pameran pengantin.. kalau kat pameran pgantin tu dilla rasa ada yg berkenan boleh je nak booked xde masalah. ataupun confirmkan vendor yg dilla suka tu n tunggu sampai 6 bulan sblm majlis. boleh booked semua vendor2 yg dah confirm nak ambik td,.. dah boleh g kursus kahwin dah 6 bln sblm majlis.. nak g dlm masa terdekat ni pun blh.. kursus kahwin xkisah bila2 pun leh pegi..

    ReplyDelete