Klik me once please! :)

Followers

Wednesday, 24 September 2014

The Excited Daddy To Be! :)

Salam semua...
Sebenarnya dah lama sgt entry dok dlm draft tak terpost :P

Nak cerita bab menyoping barang baby.
Boleh dikatakan barang dah almost complete..
Ye, saya baru 29 weeks, tapi dah terlebih shopping pulak..huhu

Daddy to be la paling excited sekali..
Mummy ajak p "window shopping" ja pun,
TAPI habeh terbeli macam2..

Guess what?
Our precious dah ada stroller okay..
Semangat daddy dea beli..
Masa tu dea baru je 19 weeks dalam tummy ni haaa :P

Bajet mummy nak beli yg RM300  ke bawah ja..
Sebab xmampu la nak cari yang mahai2 belaka..
and opkosla brand Sweet Cherry yg dicari..hueee

After survey punya survey,
Daddy decide nak amek SCR 6!
Mummy yang memang berangan nak SCR 6,
terus la berseri2 sebab dapat storller idaman.
Tapi suh hold dulu sebab awal lagi kan.
Nope, cik abang nak beli 
la2 tu jugak sebab kebetulan tgh promo.
dari normal price RM730, dapat harga RM500++ ja..
Siap dapat free gift Mama Bag.. jadila kan :)

So, inilah baby gear yg dah officially bought utk
our lil caliph yg due December nanti...
Harap selamat semuanya sampai due nanti, amin :)




pssttt : nak goda hubby beli SCR7 pulak utk carrier..
boleh la berangan lepas beranak keluar hospital
bawa baby dalam carrier macam Kate Middleton :P

9 comments:

  1. OMG! cool gila stroller tu...mula2 baca cakap bajet rm300 mcm pk ade ke stroller rm300...tp bila tgk yg ni...pergh...wlupon over bajet rm500 kn..tp sematt kot.... *drool* nk jugak..tp nk buat camane bebi I da ade stroller lah pulak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bajet mmg dr awai preggy lg dok kata 300 below k... mana nak tau daddy pi beli yg over budget.. xtau la worth it ka dak.. tp siyesly,mmg mengidam stroller ni pun...huhu...

      Delete
  2. Excitednya daddy-to-be ye...Thaqif dah nak masuk 5bulan pun ibu masih 10x pk nak beli stroller sebab lagi seronok memeluk anak dalam carrier sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya cakap takyah beli lagi... igt nanti lepas pantang baru beli.. tp husband insist nk beli jugak awal2.. redhoo jela...huhu

      Delete
  3. Amboii kurlassss tau baby dia. Hehehe ! Aku tazzabar nak tengok anak ko Sos oii. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan ak selamat bersalin tau weh :)

      Delete
  4. menarik jgk scr6 ni..dulu sblom kawen tgok ade jgk aim tuk ank sndiri..hehe in syaAllah soon..

    ReplyDelete
  5. Wah cm cun je design Scr ni..dah mcm quinny Hehe. Fiqa beli halford travel system je senang sikit nk bwk pi jenjalan t hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feyqa... kak mmg dok bkenan scr ni sbb dea 3 wheels kan... bajet sporty la... halford best, sbb travel friendly... scr ni muat2 je bonet myvi kecik kak tuh :P

      Delete