Klik me once please! :)

Followers

Tuesday, 18 March 2014

I want baby like seriously! T_T

Its been 6 months since our wedding.
Dah 6 kali period mai normally.
ya, saya takda masalah langsung dengan period.
On time ja selalu every cycle which is 31 days for me. 
Tak pernah cepat atau lambat.

First to third months of wedding, 
each time period, mesti nangis2 dekat hubby.
Sebab terlalu mengharap can get baby asap!
after that, period dok mai jugak regularly..
sampai bila period ja, tergelak.
sebab dah boleh agak tak peknen pon.
ye la, xda tanda mual ke, hape ke..nan hadooo!

During this super early trying to conceive baby period,
saya jaga makan.. amek acid folic non stop.. 
buat segala tips yg org bagi.. takda jugak!
end up, saya macam a bit dah give up.. Frust kot..
Suma benda pun takda hasil.

Kengkawan baru kawen sebulan, lekat dah.
Abang ipar pun kawen bulan 12,
bini dea dah peknen.
Me? Tak jugak! haish... ;(

Belum cuba mengurut, 
or pegi jumpa doktor.
coz takut kena gelak... 
Kang doktor tny
"awak dh bp taun kawen?"
"ermm.. baru 6 bulan"
LOL!!!

* I really want to have baby or babies! :(

20 comments:

  1. Insyaallah tak lama lagi rezeki sis akan sampai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan byk2 utk sis tau... doa ibu mengandung ni kan berkat :)
      Thanks syg :)

      Delete
  2. Sama mcm sue!siap kol lppkn lagi tanya boleh x kalu nak jumpa doc untuk mintak advice.end up kena nasihat sbb baru 8 bln kawen die suh usaha dulu..wuwu.. dila dah try guna opk?sue pun period xde masalah, on time, xsangka sekali guna opk terus lekat..rezeki Allah bagi lepas setahun kawen kan..kita xleh nak kata apa..kadang2 kita rs kt dah ready tp hanya Allah je tahu bila masa yg sesuai..so, dun give up syg..:) try every month..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dila br je beli opk... hopefully berhasil la... igtkan kalo period normal takyah guna opk... tp ni tgu pny tgu pny usaha xde jgk...ikhtiar dgn opk pulak la..hehehe..
      harap anniversary nanti dpt adiah mcm sue jgk la...amin ya allah :)

      Delete
    2. Bagus2..try tau..sue beli borong opk..start dari pas period, stiap hari test..once dah naik je double line terang utk dua2 side, terus bersama selagi dua2 side terang..hehe..sue xshare dgn sape2 pun ni.just eksited nak share dgn dila..hehe sue try 2 kali je sebab 2 hari je opk tu terang..masa tu mmg sgt berharga time die trng..haha..

      Delete
    3. dila br test 2 hari ni... line blurr lg... maybe sok lusa kot terang..ok, eksaited mcm dh peknen plak kan..heheheh...wish me luck dear! ;)

      Delete
    4. Dila!! I'm happy for you! :)
      Xsangka u..advance..ekekeke..
      Jaga diri baik2 tau...n si comel tu...bg die sihat2 aje..hehe

      Delete
  3. kdang2 Allah bagi kita rezeki zuriat lambat mungkin dia nak bagi rezeki lain dulu ;) tapi teruskan usaha dan berdoa ;) insyaallah ada rezeki juga nanti..

    ReplyDelete
  4. teruskan usaha dan doa dear..in shaa Allah cepat atau lambat tu urusan Allah :)

    ReplyDelete
  5. saya lalui benda yg sama...
    sabar laa dear.. rezeki Allah xtau bila dia nak bg..
    usaha, doa, redha & selalu sangka baik dgn Allah

    ReplyDelete
  6. sabar dilla..teruskan berusaha ok..insyallah ada nanti tu..
    tapi nak pesan, kalau nak pegi berurut, cari orang yang betul2 pandai ye..yang berpengalaman..bukan urut dekat kedai2 spa tu..sebab kak sedara kita dulu pernah berurut, smpi tempat peranakan dia jatuh..seram jek dengar..tp yang kesan pada kitalah..

    all da best ok..kita doakan cepat2 dilla dpt baby..AMIN

    ReplyDelete
  7. sabar..belum rezeki lagi tu...faham perasaan awak..kita dulu pun mcm tu...tapi tak salah kalau cuba g berurut tu..

    ReplyDelete
  8. baru lagi kawin, enjoy dluuu...nnt da ade baby, hubby asyik tny baby je, kite no 2....serius... ;p "hai syg, baby sihat harini?...." "ala syg mkn je la banyak2, kesiaan baby laparrr~"

    #ibuyangjelesdenganbabydalamperut hahaha

    ReplyDelete
  9. salam dilla, air kelapa ni ada bisa dia. tak tahu lah scientific cane, buat smentara xyah lah minum smpai got preggy. then bila baby dah 5 bulan, baru minum air klapa tu. setiap org berbeza, ada org tu boleh je minum..tp untuk kita yang nak jaga2 untuk mengandung, baik take note kan :)

    then cubalah beli ovulation pregnancy kit. nnti boleh tahu bila waktu subur... hope berjaya :) if nak tips lagi, leh contact wawai agi. heheheeeee

    ReplyDelete
  10. saba ye..kadang2 stress pun xelok..kadang2 kte xsedar kte preggy...cume pengalaman maya mase preggy ritu hari patut period kuar darah sikit je dan lendir cokelat sikit...lepas tu dah xkuar2 darah...itu adalah tanda preggy jugak tau...

    maya paham frust dilla cmne....now i tgh frust sebb keguguran pulak...tgh berusaha utk kuat..chaiyok kte same2!

    ReplyDelete
  11. Samalah kita dila.. Sarah pun meroyan nak anak.. Baru gak kahwin.. Hahaha.. Mcm2 dh cuba.. Tapi kene lebih agresif.. Next month jumpa doktor.. In-sya-Allah.. Dila pun pergi je jumpa doktor.. Tak salah kita nak berusaha kan.. 😜☺️

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan....samalah ngn nat...excited sangat nak anak...masa mula-mula kawin harap sangat bunting pelamin tapi hampa...sedih...xda pun...period xpenah miss...tapi kali ni dah delay period 3 hari...takut nak buat UPT...tkt dpt result yang blh frust nanti...btw,kita berdoa sama-sama na...jemputlah singgah ke blog nat...destinasi cinta blog...

    ReplyDelete
  13. alolo.. jgn la give up dear.. teruskan usaha tu.. kalau dilla nak p jumpa doc, pergi je.. kawan anis yang kawen 4 bulan pun pergi je jumpa doctor.. tak adanya dia nak gelak... anis doakan dila murah rezeki and cepat2 ada baby.. :) jangan give up!

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum awak... Sabar banyak.. atleast awak belum setahun nikah dear. saya ada pengalaman gugur awal nikah dulu. dengan period tak teratur. super tension kot masa tu. lastly, kami suami isteri amik akal baru. nak enjoy honeymoon dan travel sana sini. tahu2 dah pregnant, terkejut beruk. Allah Maha Mengetahui.. bila kita dah ready, Allah beri rezeki tu dear... now tengah tunggu masa nak bersalin je. heeee awak take care ye mommy ~~~

    ReplyDelete